Să nu uităm, ritualul lecturii în familie este esențial!
Hai să vedem dacă metoda pe care ți-o propunem astăzi ți se pare la fel de amuzantă cum ni se pare nouă.
VARIAȚIA este extrem de importantă în ceea ce-i privește pe cei mici. Cu cât variezi mai mult, cu cât faci lucrurile altfel decât le-ai făcut ieri, cu atât totul i se va părea mai interesant.
Și acum, la treabă! Astăzi pornim vânătoarea de… linii de dialog.
Cine sunt vânătorii? Tu (mama sau tata) și cel mic.
Nu știe ce este linia de dialog? Învață-l, explică-i, folosind cuvinte cât mai simple, pe înțelesul lui.
Așadar, cine vede primul liniile de dialog de pe o anumită pagină, pune degetul pe ele. Câștigătorul se bucură de reușită și drept răsplată citește propoziția respectivă. Bineînțeles că șansa de reușită îi va aparține celui mic. Dar… hai să nu-l obosim prea tare, J din când în când mai vânează și tu câte o linie de dialog.
Ține ritmul cu el, nu-l grăbi. Momentul trebuie să fie amuzant, plăcut, pentru ca cel mic să vină să te tragă de mânecă, spunându-ți că-și dorește să-l repete.
Gata, și acum la treabă! Cine vede primul linia de dialog?
Noi îți oferim câteva pagini din două povești ale căror personaje sunt extrem de îndrăgite de cei mici.
Prima poveste este „Șoriceii doamnei Marlowe”.
Cine este doamna Marlowe?
Este cumva o pisică drăgăstoasă care-i protejează pe șoricei? Sau este un monstru cu maniere delicate, care are un plan sinistru de a-și îngrășa micii prieteni, pentru a-i putea devora apoi unul câte unul? (Fragment carte Șoriceii Doamnei Marlowe)
Cea de-a doua poveste este Ina și ariciul Pit. Aventuri în aparatul de fotografiat al bunicului (II).
Cine este Ina?
Este o fetiță drăgălașă care pornește într-o călătorie miraculoasă, prin burduful aparatului de fotografiat al bunicului. Ea este permanent însoțită de Pit, un arici cu o fire puțintel cam sucită (Fragment carte Ina și ariciul Pit. Aventuri în aparatul de fotografiat al bunicului).