fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Copilul dumneavoastră este pasionat de mașini? Pare să fie preocupat mai degrabă de a „conduce” prin casă o mașinuță decât de a sta alături de dumneavoastră pe canapea ca să citiți o carte?

Iată o modalitate de a îmbina într-un mod agreabil lectura și interesul lui pentru automobile, ajutându-vă totodată copilul să-și dezvolte vocabularul, inclusiv cu termeni tehnici din domeniul care-l fascinează!

Propunerea noastră de lectură este Cum să construiești un automobil, o carte frumos ilustrată în care doi prieteni, șobolanul Arnie și vrăbioiul Bill, se hotărăsc să construiască împreună o mașină.

Copilul dumneavoastră găsește că unele dintre cuvintele întâlnite sunt noi pentru el? Sunt printre acestea și termeni tehnici?

Sugerați-i ca, de regulă, atunci când citește o carte, să nu treacă mai departe fără să afle ce înseamnă toate cuvintele.

Asigurați-vă că aveți la îndemână un dicționar explicativ al limbii române și încercați să-l consultați împreună, ajutându-l astfel să-și formeze deprinderea de a căuta semnificația cuvintelor necunoscute.

Încercați să-i explicați pe înțelesul lui cuvintele noi și să găsiți împreună sinonime.

De asemenea, puteți construi împreună noi contexte în care să folosiți aceste cuvinte, vocabularul nou dobândit putând fi astfel mai bine fixat.

Pentru a-l ajuta să-și dezvolte creativitatea, încurajați-l să creeze și el o poveste cu automobile.

Eroul poveștii poate fi chiar el!

Un comentariu

    • Flori

    • 3 ani ago

    test

Lasă un răspuns