fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Momentul de lectură – un moment de conectare fizică și emoțională între tine și copilul tău! Verbul a citi nu acceptă imperativul! A citi înseamnă a visa, a simți, a descoperi și a cunoaște lumea! Bucuria lecturii se învață, se dobândește, se culege. Noi o putem oferi copiilor noștri, așa cum le oferim multe alte bucurii. Pentru ca plăcerea de a citi să devină o dorință permanentă, e nevoie de implicarea noastră.

Haideți să-i ajutăm împreună pe cei mici să descopere cititul din curiozitate și din plăcere, fără a impune, fără a asocia cu o activitate legată strict de școală. Haideți să-i învățăm să aleagă din fiecare carte ceea ce este esențial și util pentru ei.

Metoda pe care ți-o propunem astăzi este cititul pe roluri. O dată tu, o dată el. Începe tu povestea și lasă-l pe el să continue. Încurajează-l să-și schimbe vocea, să folosească gestica. Dacă-ți pune întrebări pe marginea textului, acordă-i timpul necesar și oferă-i, prin cuvinte simple, răspunsul adecvat.

Citește alături de copilul tău seară de seară sau în orice moment al zilei. Cu siguranță va deveni un moment pe care-l va aștepta cu mult interes și va fi el cel care te va chema să citiți împreună.

Alege una dintre cărțile care-i sunt pe plac sau, dacă nu l-a cunoscut încă pe ursulețul Lars, noi îți oferim acest fragment din Lars și iepurașul cel fricos, pe care îl poți descărca de aici

Lasă un răspuns