fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Cele mai bune cărți. Cei mai buni autori. Cele mai ambițioase titluri, cu numeroase premii literare.
Asta le aduce 2021 copiilor care îndrăgesc lectura, copiilor care iubesc să transforme lumea cărților într-o lume doar a lor, pentru că acolo simt ei că se regăsesc pe deplin.
Și fiecare titlu înseamnă, poate, mai mult decât o carte.

Iată o listă de 10 titluri pe care 2021 le lansează spre bibliotecile copiilor. Dar asta nu e tot!
Corint Junior e plin de surprize literare, așa cum v-a obișnuit!

PISICI VS. CÂINI. Chris GrabensteinJames Patterson

Oscar e un cățel foarte zglobiu care iubește pe toată lumea — nu și pisicile! Câinii neciopliți din familia sa adoră să le facă viața un iad mâțelor pline de ifose.
Molly e o pisicuță drăguță care dorește să devină o celebră și bogată vedetă de cinema. Familia sa de pisici bine-crescute este convinsă că toți câinii sunt murdari și scârboși!
Dar, în timpul unei vacanțe, Molly și Oscar se pierd într-o pădure periculoasă. Singura lor șansă de a supraviețui este ca ei, dușmani de moarte până atunci, să coopereze…
S-o vedem și pe asta!

ÎN ROȘU MARȚIAN. Christopher Swiedler

O aventură pe Marte. O provocare ce ne scoate din spațiul confortabil de zi cu zi. O poveste despre supraviețuire, prietenie și tenacitate. Christopher Swiedler mixează știința și imaginația într-un thriller SF care va rescrie ideea romanului de aventuri pentru copii cu doi prieteni, Michael și Lillith, pe post de eroi care se iau la trântă cu necunoscutul, în costume spațiale, departe de casă, mereu aproape de pericol.

EXTRAORDINARELE CULORI ALE LUI AUDEN DARE. Zillah Bethel

Auden Dare nu distinge culorile, însă are prieteni care o pot face pentru el, chiar și într-o lume complicată cum este a lui, o lume în care toate familiile trăiesc din rații săptămânale și accesul la apă e motiv de război. Lucrurile se complică atunci când unchiul lui Auden moare în condiții suspecte și lasă în urmă un mister cu multe nuanțe de rezolvat. Romanul de debut al lui Zillah Bethel e un fantasy emoționant, un regal imaginativ și o istorie detectivistică înțesată de pagini de știință, de poezie și de istorie topite în detalii, indicii și răsturnări neașteptate de situație.

ELEMENTALS #1 ICE WOLVES. Amie Kaufman

Anders și Rayna sunt gemenii capabili de transformări în elemente care, în mod surprinzător pentru ei, se dovedesc a fi în opoziție. Și asta pentru că în Vallen, dragonii și lupii ghețurilor sunt în război dintotdeauna. Așa că, atunci când Rayna devine dragon, Anders trebuie să-și adune forțele și să încerce să o salveze, deși i se cere, de-acum, loialitate față de tabăra opusă.
Cartea lui Amie Kaufman e plină de magie și de ființe fantastice, care-și schimbă forma și te țin captiv în pagina unde confruntarea dintre haită și familie crește cu fiecare rând.

THE HOUSE OF HOARDER HILL #1. Mikki Lish and Kelly Ngai

Un bunic magician, un Crăciun care-ți îngheață sângele-n vine, o bunică dispărută, mesaje enigmatice și o casă care pare că încearcă să le vorbească. Hedy și Spencer nu au nici cele mai liniștite sărbători și nici cea mai obișnuită familie, dar împreună fac o echipă grozavă, care nu se sperie cu una, cu două, când vine vorba de rezolvat mistere și de pus piesele de puzzle cap la cap. Mikki Lish și Kelly Ngai rescriu Crăciunul într-o variantă delicios de neliniștitoare, pentru o familie atipică, blocată într-o casă care emană magie.

THE KID WHO CAME FROM SPACE. Ross Welford

O cursă fără precedent, în care Ethan încearcă să-și recupereze sora, pe Tammy, dispărută inexplicabil din satul lor din Northumberland.
Ross Welford construiește o aventură interstelară înduioșătoare și amuzantă deopotrivă, cu extratereștri, călătorii neașteptate, mirosuri respingătoare și personaje cu un apetit sănătos pentru încălcarea metodică a oricărei reguli.

WILDSPARK. A GHOST MACHINE ADVENTURE. Vashti Hardy

Noua tehnologie ce promite să reînvie spiritele celor morți în mașinării care imită forma unor animale este pentru Prue Haywood șansa de a-și revedea fratele dispărut de curând. Lumea ei e pe cale să se schimbe, trauma întregii familii putând fi ștearsă. Care va fi, însă, prețul?
Vashti Hardy își poartă eroina într-o lume cu stafii și roboți, cu dileme morale și emoții dintre cele mai vii. Ce ne definește umanitatea? Ce iubim unii la alții? Ce ne apropie? Goana după răspunsuri se dovedește a fi o probă de creativitate în sine, de neratat de la prima până la ultima pagină.

THE BOOK OF FATAL ERRORS. Dashka Slater

Prietenie, magie și nemurire. Acestea sunt elementele în jurul cărora multi-premiata autoare Dashka Slater construiește lumea ciudată în care sunt prinși Rufus și Abigail, ajunși dintr-o greșeală, în vacanța de vară, direct pe tărâmul amenințător al unor creaturi nemaivăzute. Orice pas greșit le poate fi fatal, iar pașii greșiți sunt, din nefericire, specialitatea dintotdeauna a lui Rufus.

SEEKERS OF THE WILD REALM (#1). Alexandra Ott

Bryn și Ari nu sunt chiar prieteni. Amândoi își doresc să devină Căutători și rivalitatea lor e accentuată de faptul că, până la Bryn, fetele nu au fost primite în rândul Căutătorilor și nu li s-a dat voie să exploreze Ținutul Sălbatic. Însă, atunci când sunt puși în situația de a avea grijă de un pui de dragon, lucrurile se schimbă.
Orice fan al fantasy-urilor cu dragoni va fi pe deplin cucerit de ficțiunea Alexandrei Ott despre curaj, competitivitate și grijă, îmbrăcate în magie și tradiții care se cer schimbate.

ADDISON  COOKE AND THE RING OF DESTINY (#3).
Jonathan W. Stokes

Volumul trei al seriei Addison Cooke ține la fel de sus ștacheta suspansului. Arheologul Addison Cooke pleacă într-o călătorie demnă de Indiana Jones, împreună cu sora lui, Molly, și cu cei doi prieteni ai săi, Raj și Eddie. Londra, Parisul și Istanbulul sunt pe harta peregrinărilor neobositei echipe care are de înfruntat vânători de recompense, de rezolvat dileme și de aflat secrete de familie. Nu lipsesc tensiunea narativă, ritmul cinematografic și umorul care au consacrat seria semnată de Jonathan W. Stokes.

Despre seria Addison Cooke știți deja:

◻️ perfectă pentru fanii lui INDIANA JONES sau ai SERIEI VÂNĂTORII DE COMORI
a lui James Patterson, apărută la editura noastră
◻️ perfectă nu doar pentru copii, ci și pentru părinții acestora,
care vor să-i însoțească într-o aventură de neuitat
◻️ perfectă, cu cele mai bune ingrediente: o familie de exploratori și aventurieri; un băiețel fascinat de cărțile de istorie; o gașcă de prieteni isteți și curajoși; pericole
la tot pasul, capcane și mistere care așteaptă să fie descifrate.


Maxim, unul dintre cititorii noștri fideli și fan înrăit al seriei, a fost atât de nerăbdător să citească acest volum, încât le-a cerut părinților să i-l cumpere în limba engleză.
Iată ce spune el despre Addison Cooke și inelul destinului:

MAX EINSTEIN SAVES THE FUTURE (#3).
James Patterson and Chris Grabenstein

James Patterson și Chris Grabenstein sunt un duo imbatabil când vine vorba de imaginat aventuri pe bandă rulantă, comic de limbaj și de situație, personaje amuzante și povești absolut irezistibile. În acest al treilea volum al seriei Max Einstein, Max e azvârlită, la propriu, în mijlocul unei descoperiri senzaționale care implică drone, călătorii în timp și amenințarea constantă a unei răpiri. Între Londra și New York, între prezent și viitor, între lumea reală și cea secretă, peripețiile ei nu vor înceta să-i uimească și să-i țină cu sufletul la gură până și pe cei mai reticenți cititori.

Despre seria Max Einstein știți deja:

◻️ este prima și singura serie de cărți de aventuri pentru copii
aprobată oficial de Arhivele Albert Einstein
◻️ are o eroină genială (și nu un erou), al cărei idol este omul de știință Albert Einstein, ființa în jurul căreia i se învârte practic viața
◻️ arată cum imaginația și istețimea copiilor pot salva lumea, găsind
cele mai ingenioase soluții la probleme de tot soiul

David, unul dintre cititorii noștri fideli, îi dă copilului tău 3 MOTIVE pentru care ar trebui să citească titlurile acestei serii.
Iată ce spune el despre Max Einstein. Rebeli cu o cauză

În speranța că ai călătorit cu drag (alături de copilul tău, bineînțeles ?) prin lumea cărților, îți dorim un 2021 încărcat cu delicii literare și cu zâmbete cât mai colorate ❤️.

Lasă un răspuns