fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

lecturi de vacanta

Costumul de baie, ochelarii de soare, mingea, periuța de dinți… Sigur n-ai uitat nimic?
Bagajul tău e trist, se simte incomplet. E musai să-i oferi o carte! Sau mai multe!

Indiferent unde călătorești, IA CU TINE O CARTE!
Apoi… călătorește în cartea pe care ți-o dorești!
E mare numărul copiilor care au călătorit printre filele cărților noastre!
Și mulți dintre ei nu s-au oprit doar în a le citi, ci au ales să împărtășească din lecturile lor și celorlalți.

DIN RECOMANDĂRILE COPIILOR

JEFFERSON, de Jean-Claude Mourlevat

Un roman distins de curând cu două premii literare foarte importante, la secțiunile de literatură pentru copii și tineret: Prix Quais du Polar 2019, la Festivalul Internațional din Lyon, în Franța și Prix des Libraires du Québec, în Canada.

O istorie care nu e lipsită de țepi.
Într-o frumoasă dimineață de toamnă, Jefferson, un arici tare de treabă, merge la salonul de coafură „Ciufulici-Ras-tuns-frezat“ pentru a se aranja puțin. Dar vizita la frizerul său, domnul Edgar, îi va schimba viața. Acuzat pe nedrept de crimă, Jefferson pornește în aventura vieții sale, ca să dezlege un mister și ca să-și demonstreze nevinovăția.
Ajuns pe tărâmul „ființelor umane“, descoperă sensul prieteniei adevărate, află cum trebuie să se ferească de tot răul din lume, renunță la prejudecăți și îi inspiră pe cei din jurul său.
Un roman polițist alert, uneori dur, însă plin de umor, în care Jean-Claude Mourlevat, alegând forma unei alegorii în care personajele sunt animale, ne învață cum să fii un om bun.


CARTE RECOMANDATĂ DE LAVINIA

MALAMANDER, de Thomas Taylor

CINE VA DESCOPERI SECRETUL MONSTRULUI MALAMANDER?
Herbert Lemon este responsabilul biroului de obiecte pierdute din Grand Hotel Nautilus, într-o stațiune marină tipic englezească, Eerie-on-Sea. Când în cămăruța lui apare Violet Parma, care este fugărită de un tip cu un cârlig în loc de mână, începe una dintre cele mai alerte, una dintre cele mai amuzante și una dintre cele mai înfricoșătoare povești scrise vreodată despre monștrii marini. Eroii cei buni sunt excentrici și amuzanți, răufăcătorii sunt șireți și nemiloși. Cu toții își doresc să pună mâna pe o piatră cu proprietăți magice, care se află în posesia unui monstru marin, un malamander, ascuns în epava unei corăbii. Însă cursa pentru piatra fermecată are un final neașteptat, chiar și pentru această uluitoare carte de aventuri.CARTE RECOMANDATĂ DE IAN

TREMURICI! PIRATUL CARE SE TEME DE ABSOLUT ORICE, de Annabeth Bondor-Ston și Connor White

El e Tremurici, cel mai sperios pirat care a navigat vreodată pe mările lumii! Alături de prietena lui cea mai bună, Margo, și de Albee, credinciosul secundpește (da, ai citit bine), Tremurici se luptă cu un calamar uriaș, descoperă comori ascunse și este ținta găinațului unui porumbel atunci când se duce să își salveze părinții din ghearele răului. (Da, chiar așa: ale RĂULUI!)

Veți râde, veți plânge, nu veți mai mânca melci niciodată. Așa că puneți-vă pantalonii bufanți, trageți obloanele și alăturați-vă lui Tremurici în prima (dar foarte periculoasa) lui aventură.


CARTE RECOMANDATĂ DE LORENA

VLAD, CEL MAI NEPRICEPUT VAMPIR DIN LUME, de Anna Wilson

Vlad-nepriceput-vampir-1-carti-copii-editura-corint-junior

Familia de vampiri a lui Vlad se trage din Transilvania și locuiește la Conacul Suferinței din Anglia.
Vlad nu e ca ai lui, curajos. Se teme de întuneric și abia obține note de trecere la materii precum râsul malefic sau transformarea în liliac!
Dorința lui cea mai mare este să aibă prieteni, și Vlad știe și unde să-i găsească: la școală!
Dar nu e deloc ușor pentru un pui de vampir să fie acceptat printre oameni, mai cu seamă când este însoțit de un liliac!


CARTE RECOMANDATĂ DE ALBERT

Tu ce carte ai ales să pui în bagaj? Care dintre copii te-a convins?

Lasă un răspuns