fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Cu ocazia vizitei autorului ceh Martin Sodomka la București, am lansat una dintre noutățile toamnei în colecția Corint Junior – Cum să construiești un automobil. Titlul se adresează în special copiilor mai mari de șase ani, dar și tuturor iubitorilor de povești ilustrate despre automobile de colecție.

Martin Sodomka, autorul cărții, este designer grafic, originar din Republica Cehă. Acesta a mai publicat: How to Build a MotorcycleHow to Build a House și How to Build a Plane.

Lansarea oficială a cărții are loc sâmbătă, 29 septembrie, în cadrul Raliului de Regularitate Memorial Giurgiu 1904 (ediția a XX-a), un eveniment dedicat pasionaților de automobile istorice și organizat de prietenii noștri de la Retromobil Club România în parcarea București Mall (Calea Vitan 55-59).

În cadrul evenimentului au vorbit:

  • Martin Sodomka – autor și ilustrator din Cehia
  • Bogdan Coconoiu – președintele Retromobil Club România
  • Radu Georgescu – președintele Retromobil Club România, filiala București
  • Cătălin Strat – director editorial Corint Junior

Acțiunea cărții se petrece în 1964, într-un cartier mărginaș al unui mare oraș, când toate drumurile din toată lumea sunt străbătute de nenumărate mașini frumoase și benzina nu costă aproape nimic. Mai mult decât atât, în afara orașelor nu există limită de viteză și șoselele sunt mult mai libere.

Doi prieteni, șobolanul Arnie și vrăbioiul Bill, se hotărăsc să construiască împreună un automobil. Cu puțin ajutor din partea broscoiului Christian, care le face rost de toate piesele de care au nevoie, echipa se poate pune veselă la treabă. Cei doi prieteni locuiesc la periferia unui oraș, printre curți vechi și ateliere auto, în apropierea unui cimitir de mașini.

Lasă un răspuns