fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Pictura este o mărturie că exist. (Diana Tivu)

Arta poate dezvălui o parte a noastră pierdută sau ascunsă. În căutările noastre, găsim de multe ori răspunsuri în desene, picturi, schițe. Lumea a fost surprinsă mai întâi în picturi, nu în cărți. Și n-ar avea culoare fără desen, iar desenul n-ar exista fără artist.

Azi e ziua lor, a artiștilor din lumea întreagă, a celor care-și lasă amprenta ca dar pentru cei din jur, fără a fi surprinsă în cărțile de istorie. Și nici n-ar fi nevoie, pentru că amprenta lor rămâne în istoria sufletelor noastre, în special ale celor mici. Pentru că ei se hrănesc din imagini, își creează propria lume în jurul lor și au personaje sau locuri pe care le poartă în minte pentru totdeauna.

Din mâinile artiștilor, cuvintele s-au transformat în imagini și multe dintre ele s-au ascuns în coperte de carte. Ne mândrim cu astfel de cărți, cu cărți valoroase în care conexiunea dintre text și ilustrație este una foarte puternică.

Despre DIANA TIVU ar fi atât de multe de spus…

Însă tot ce știu și tot ce pot să spun este că cel mai de seamă ilustrator român din portofoliul nostru poartă numele de DIANA TIVU.

Hai s-o cunoaștem, hai să aflăm măcar puțin din tot ce înseamnă ea ca artist.
• De unde pasiunea pentru ilustrație și de ce ilustrație pentru copii?
Am fost un copil avid după cărți, mai ales cele cu imagini. Nici o altă carte citită mai târziu în viață nu ne marchează ca literatura pe care o aflăm în copilărie. Devine parte din noi pentru totdeauna.
• Care a fost prima trasare cu pensula/creionul?
Înainte să am amintiri. Cert este că mi-a plăcut atât de mult, că nu m-am mai oprit. Hârtii, pereți, geamuri înghețate, bănci de școală, pe orice puteam să las linii, le lăsam.
• Cum vă caracterizați stilul după care vă recunosc cititorii?
Îmi place să mă adaptez tonalității textului, să creez paginări surprinzătoare și să captez cel mai dificil lucru în ilustrație – expresivitate și emoție care să ajungă dincolo de pagină.
• Care e culoarea preferată și ce spune pictura despre dumneavoastră?
Ador tonalitățile de verde. Când este onestă, prin cromatică, linii, compoziții și referințe, pictura este ca o carte deschisă despre toată experiența mea de viață și o socoteală a miilor de ore pe care le-am petrecut aplecată peste o foaie de hârtie, iar migala sau brutalitatea pensulației, spune multe despre cum m-am simțit când lucram. Pictura este o mărturie că exist.
• Dacă nu erați artist, ce ați fi fost acum?
Artist aș fi fost oricum. A fi artist nu este un job, este un mod de a vedea și de a transpune lumea, doar că, probabil, mi-aș fi plătit chiria pregătind studii de fezabilitate și documentație tehnică pentru autorizații de construcție într-un birou de arhitectură.
• Ce ați schița în momentul acesta?
Mi-am amintit de poveștile pe care le auzeam în copilărie cu babe care locuiau singure în câte o bojdeucă pe la marginea pădurii, cunoscătoare de plante, leacuri, ghicit, descântece și de care copiii se cam fereau.

Și ne-a schițat…

CĂRȚILE NOASTRE CU AMPRENTELE DIANEI TIVU

BASME ȘI POVEȘTI ROMÂNEȘTI, o carte care a prins viață datorită ilustrațiilor create de Diana Tivu, ilustrații ce reușesc să te ducă cu gândul în acele vremuri, să redescoperi farmecul și originalitatea literaturii române.

Basme și povești mai vechi ori mai noi nu-și vor pierde farmecul și nu vor înceta să stârnească jocul imaginației, atât timp cât vor fi presărate cu ilustrațiile unui artist ca Diana Tivu.

POVESTE DE CRĂCIUN, același ilustrator de excepție… o carte pe măsură.

Publicată cu foarte mulți ani în urmă, Poveste de Crăciun este citită cu același entuziasm de copii și de părinți, iar parfumul ei este și mai pregnant în preajma sărbătorilor de iarnă. DIANA reușește, din nou, să ne transpună într-o lume aparte, magică, de această dată pe străzile Londrei, printre colinde, miros de brad și bucuria celor care petrec lângă oamenii dragi.

La mulți ani, Diana!
Mulțumim pentru fiecare culoare cu care ne-ai încântat sufletele!

Lumea cărților este presărată cu artiști din lumea întreagă.
Așa că nu pot să nu las pentru voi o mică parte din ilustrațiile de excepție care se regăsesc în cărțile noastre.

ALBĂ-CA-ZĂPADA

O capodoperă literară a Fraților Grimm, decorată cu ilustrațiile grăitoare, fascinante ale renumitului artist BENJAMIN LACOMBE. O ALBĂ-CA-ZĂPADA așa cum nu ai mai văzut!

BINE AI VENIT ACASĂ, BRUNO!

O poveste dulce, dulce, un răsfăț pentru cei mici și, cu siguranță, una dintre poveștile pe care își vor dori să le citească de nenumărate ori.

Viața și adăpostul unor animale îndrăgite de cei mici, redate prin culoare și desen într-o manieră spectaculoasă!

SERIA BONDĂREL

Un bondărel care a intrat în sufletele celor mici și i-a făcut să înțeleagă, prin drăgălășenia și istețimea lui, cum stau lucrurile cu încrederea, curajul, ambiția și adevăratele prietenii.

O serie cu ilustrații calde, grăitoare și cu mesaje puternice.

ȘORICEII DOAMNEI MARLOWE

O lume plină de ilustrații desprinse parcă din realitate, care dau viață, într-un mod fermecător și captivant, unei povești pentru iubitorii de pisicuțe (și de șoricei, deopotrivă).

O plimbare pe Strada Torcăielilor și o pisică, Eleanor Marlowe pe numele ei, care găzduiește pe ascuns o familie de șoricei.

Am reușit să surprind doar o mică parte din ceea ce înseamnă ilustrație de carte pentu copii la Corint Junior.
Vă las pe voi să descoperiți restul, aici: povești ilustrate

Vă spun „Pe curând!” și închei articolul meu cu câteva cuvinte spuse de Victor Hugo:

Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil.

Dacă ai un copil pasionat de pictură și desen, încurajează-l! Noi îți suntem alături și ne-am gândit să venim cu o provocare pentru a-l ambiționa pe cel mic.

Tema: „Fă o faptă bună de Crăciun!”
Va trebui să ne surprindă cu un desen/o pictură, prin propria viziune grafică.
Trimite-ne creația copilului tău la e-mail redactie@corintjunior.ro.

Cele mai frumoase vor fi publicate pe blogul editurii, iar micul artist va deveni Ambasador Corint Junior.

Lasă un răspuns