fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Vara, îmi place să citesc povești pentru copii. Heidi de Johanna Spyri este cea mai recent citită carte. Aceste cărți pentru copii sunt scrise lejer și simplu. Cuprind descrieri ușoare, dar frumoase. Povestea este spusă frumos, pentru copii, dar și pentru oameni mari. Îmi aduc aminte de povestea Heidi. Deși recunosc că recitind, unele pasaje îmi erau necunoscute.

 


Heidi mă striga nașa mea de botez când eram mică. Nu aveam părul creț, dar aveam ochii mari și mereu veselă. Am recitit cu drag și cu nostalgie povestea. Uneori e bine să redevenim copii chiar și cu ajutorul unei povești. Poveștile ne ajută să ne relaxăm.

 

Heidi de Johanna Spyri – vă mai amintiți povestea?

Sunt curioasă câți dintre voi ați citit povestea în copilărie? Sunt curioasă câți ați recitit-o cu copilul vostru sau doar pentru voi?

Heidi este o fetiță veselă de 5 ani. Rămâne orfană de părinți, iar verișoara ei o duce la bunicul ei, sus pe munte. Bunicul este un om de temut. Toată lumea se ferește de el. Însă Heidi reușește să-l îmblânzească și să aducă bucuria în inima lui. Pentru o scurtă perioadă de timp, Heidi pleacă la oraș pentru a-i ține companie unei fete bolnave, Clara. Heidi nu se poate acomoda la oraș. Îi este dor de bunicul, de munte, de liniște, de caprele bunicului. Cel mai dor îi este de bunica, de Peter și de laptele de capră.

 

Medicul familiei sugerează că cel mai bine pentru Heidi ar fi să meargă înapoi acasă. Heidi este cât se poate de fericită. Învață multe lucruri de la Clara și de la bunica ei. Ajunge să le iubească mult, dar vrea acasă la bunicul.

 

Heidi de Johanna Spyri – o carte plină de învățături

Mi-a plăcut povestea pentru că ne învață să ne rugăm și să credem în Dumnezeu. Ne explică să nu ne pierdem credința dacă lucrurile nu se întâmplă cum vrem noi. Sigur Dumnezeu ne va da ce avem nevoie, la momentul potrivit.

Un copil poate înmuia inima unui om ursuz. Întrebările nevinovate, iubirea necondiționată pot face un om mai bun. Îl pot ajuta să redevină omul minunat care a fost.

Promovează curele de aer curat. E important pentru copii să petreacă timp în natură. Să iubească animalele, florile. Să se bucure de fiecare peisaj și să iubească brazii care se leagănă de vânt.

Promovează mersul la școală. Peter, băiatul care îngrijește de caprele satului, nu înțelege de ce trebuie să meargă la școală. Chiulește cât de des poate. Cititul nu e pentru el. Însă Heidi îl face să înțeleagă de ce e important să învețe. Heidi chiar îl ajută să citească și să învețe mai ușor.

Heidi de Johanna Spyri poate fi comandată de pe Editura Corint. Este o carte de oferit cadou copiilor. O carte pe care trebuie să o avem în casă.

Carte recenzată de deweekend.ro

 

Lasă un răspuns