fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

fete

Corint Junior are o mulțime de fete cu care se mândrește!
Fete sensibile, curajoase, perseverente, optimiste, surprinzătoare.
Sunt fete care au vieți cu povești și povești cu lecții de viață.

Ia-ți fata în brațe și hai să le cunoaștem împreună!

Calypso (zece ani și jumătate) Lămâi, cărți și prieteni, de Jo Cotterill

Calypso este fetița cu umerii suficient de puternici pentru a suporta greutatea multor dileme, griji și tristeți.
Ea învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei. 

Calypso duce o viață care-i este pe plac, doar ea cu tatăl ei, înconjurată de o mulțime de cărți, având propria sa bibliotecă.
În ziua în care o cunoaște pe noua ei colegă, Mae, la fel de pasionată de citit, Calypso își dă seama că viața poate avea și alte culori. Între cele două fete se leagă o frumoasă prietenie, datorită căreia fetița va putea scoate capul din carapacea ei, trăind din plin bucuriile specifice vârstei sale.

Însă întrebările și grijile ei nu se opresc aici și totul devine copleșitor când află secretul tatălui ei. Vor mai putea să ducă atâtea greutăți umerii lui Calypso? Va găsi ea oare o rază de soare care să-i încălzească sufletul pe deplin?

Ruth (11 ani) Povestea norocoasei Ruth, de Ruth Behar

Ruth, sau „Domnișoara Șotron”, cum i se mai spune, are o energie molipsitoare, este isteață și prietenoasă și adoră să joace șotronul. Este o fetiță care emană viață și culoare în jur, dar totul se transformă într-un tablou sumbru în urma unui accident de mașină. Nu se mai poate mișca și nu mai poate face nimic fără ajutor.

Prea multă durere și suferință, prea multe culori frânte, prea devreme.

Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie este nevoită să o ia de la capăt cu toate, să învețe din nou să trăiască. Învață în primul rând să se cunoască pe sine, să facă față neputinței, să accepte, să ierte și să meargă mai departe.

Nu-și dorește nimic mai mult decât să alerge din nou, să meargă la școală și să joace șotron.

Familia și prietenii o ajută să-și găsească forța de a-și vindeca trupul și sufletul. Ruth descoperă cărțile, o descoperă pe Frida, pătrunde în tainele picturii, ale scrisului și își caută salvarea în fiecare lucru nou.

Ethel (13 ani) Ce să nu faci dacă devii invizibil, de Ross Welford  

Ethel este o fetiță crescută de bunica maternă. Mama ei murise și tot ce avea de la ea era o cutie cu amintiri. Despre tatăl ei nu știa mai nimic și se întreba adesea cum fusese viața ei de dinainte de a locui cu bunica.

Prea multe greutăți și întrebări pentru o fetiță de vârsta ei! Și, ca și cum nu ar fi fost suficiente, Ethel se confruntă cu o formă severă de acnee, trecând printr-o adevărată furtună emoțională, specifică uneori vârstei pubertății.

Ea caută de una singură sensul vieții, propria identitate, soluții la problemele care o frământă. Ajunsă pe culmile disperării, în special din cauza răutății colegilor, fetița apelează la ultima soluție: un praf dubios din plante și o ședință lungă la solar. Nici nu-i trecea prin minte că acest amestec însemna, de fapt, invizibilitate.

Scormonind în trecutul ei, Ethel descoperă că nu era cine este, că numele ei real nu era acesta, că bunica o mințise.

O viață conturată cu multe semne de întrebare, dar presărată cu visuri, cu forța prieteniei și cu lucruri care dau cu adevărat sens vieții.

Merci Suárez (12 ani) Merci Suárez pornește într-o nouă cursă, de Meg Medina

Merci Suárez este, în primul rând, acea fetiță care are o relație specială cu bunicul ei, una pe care orice copil și-ar dori s-o aibă.

Merci este ambițioasă și reușește să se înscrie la o școală scumpă din Florida, deși părinții ei nu și-ar fi permis o astfel de cheltuială. Ajunge acolo cu bursă, face totul să-și păstreze locul pe care-l merită și încearcă să fie un elev model. Uneori, însă, e destul de greu, mai ales când ești luată în vizor de cea mai răutăcioasă colegă.

Merci este o fetiță cu suflet bun, prietenoasă, care încearcă să facă lucrurile corect, ținând cont și de doleanțele și de trăirile celor din jur. Ea nu vrea să rănească pe nimeni, dar nici nu se lasă călcată în picioare. În ciuda răutăților gratuite din partea colegilor și a situației materiale, ea are forța de a spune lucrurilor pe nume, de a nu face compromisuri, de a ține cu dinții la propria personalitate, chiar și atunci când totul se schimbă în jur.

Merci încearcă să rămână optimistă și să meargă mai departe, depășind cu zâmbetul pe buze toate obstacolele.

Miranda (între 10 și 12 ani) Miracolele Mirandei, de Siobhan Parkinson

Miranda Maguire este un copil încrezător și perseverent, care iubește cuvintele, se joacă în felul ei cu ele și le transformă în miracole. Își construiește propria lume, în care poveștile nu se termină niciodată. Pe măsură ce scrie despre lumea ei imaginară, câteva miracole încep să se producă şi în lumea reală. Tot ce-și dorește este să găsească acele cuvinte cu puteri nemăsurate, care pot face miracolul de a o însănătoși pe sora ei bolnavă.

Cuvintele și imaginația sunt refugiul ei, pârghia care o ajută să treacă peste această durere și peste momentele în care ea este neglijată, în special atunci când surorii sale i se face rău.

Uneori cedează, obosește, răbufnește, ceea ce este firesc pentru un copil de vârsta ei (vârstă pe care autoarea nu ne-o dezvăluie, însă o intuim). Dar se ridică, pentru că este atât de matură încât învață în fiecare zi să creadă, să spere, să lupte și să nu renunțe. Și se agață din nou de cuvinte și continuă să scrie compuneri inspirate din viața ei, iar faptul că de cele mai multe ori câștigă competiția Cuvântul zilei o stimulează să meargă mai departe și să se autodepășească.

Miranda este ea însăși un miracol, acea putere pe care o căutăm de multe ori în interiorul nostru pentru a ne descătușa de dureri.

Autoarea a venit special în România pentru a le vorbi copiilor despre MIRACOLE. Citește articolul pe blog.

Cedar (12 ani) Summerlost sau visul unei vacanțe de vară, de Ally Condie

Cedar Lee aparține unei familii care nu mai este completă. Tatăl și fratele ei special pier într-un accident, iar lumea ei se risipește, se rupe în două. Cel mai important lucru care-i rămâne de la tatăl ei este numele (pe care la început nu l-a apreciat deloc), iar despre fratele ei își amintește doar că, deși era un copil dificil, era atât de ușor de iubit.

Pierderea celor doi dă startul provocărilor vieții. Acceptarea, prietenia celor din jur, dorințele firești pentru orice copil o fac să treacă mai ușor peste toate, să mai pună deoparte din tristeți și dureri.
Familia fetei — ce a mai rămas din ea — alege să își petreacă vacanța de vară la Iron Creek, orașul natal al mamei lui Cedar. Abia instalați în noua lor casă și un băiat pe nume Leo, îmbrăcat cu niște haine de modă veche, trece cu bicicleta pe strada lor. Curioasă, Cedar se ia după el și astfel ajunge în campusul unde are loc renumitul festival de teatru Summerlost. Cei doi devin buni prieteni și descoperă împreună că orice vis se poate împlini învățând să mergi mai departe, chiar și după ce ai crezut că totul este pierdut.

Maddie Little (aproape 12 ani) Maddie Little și formula prieteniei, de Erin Teagan

Madeline Little este fetița ambițioasă care-și dorește să devină om de știință, precum bunicul ei, un faimos biolog. Viața ei nu este una ușoară și sunt mult prea multe poveri pe care trebuie să le ducă: moartea bunicului, boala de care suferă sora ei și, ca și cum n-ar fi fost suficiente, prietena ei cea mai bună se mută la altă școală și ajunge s-o ignore.
Când totul în jur începe să i se pară lipsit de sens, își îndreaptă și mai tare atenția spre una dintre pasiunile ei – studiul bacteriilor. Este refugiul ei, modul în care-și găsește liniștea, și începe astfel să petreacă ore în șir scriind POS-uri („proceduri operaționale standard“), adică pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când vrei să faci ceva. Probabil durerile și singurătatea o fac să scrie POS-uri răutăcioase, ceea ce-i strică relațiile cu cei din jur.

Însă Maddie nu renunță, ci încearcă să repare totul cum știe ea mai bine – aplicând formula prieteniei descoperită de bunicul său: „În viață, cel mai important lucru e să fii binevoitor. Totdeauna binevoitor.”

Nory (11 ani) Magie cu susul în jos, de Sarah Mlynowski, Lauren Myracle și Emily Jenkins

Nory își dorește să intre la școala de magie de elită unde tatăl ei era director și unde învățau fratele și sora ei. Însă visul nu i se împlinește pentru că în fața comisiei de admitere, în loc să se transforme într-un pisoi drăguț, devine un șarpsoi și-și mușcă puternic tatăl. Este motivul pentru care ajunge la o altă școală, mai specială, în clasa de Magie cu Susul în Jos.

Și de aici începe adevărata aventură, de aici pornește avalanșa de întrebări.

Nory învață să accepte că este diferită de alți copii, își face noi prieteni și înțelege că nu e nimic în neregulă să fii altfel decât majoritatea. Ea își găsește forța de a-și expune propria imagine și de a-și depăși limitele. Nory nu bate pasul pe loc. Ea evoluează prin autodepășire, se descoperă pe sine și află care-i sunt obiectivele.

Găsește răspuns la o întrebare așezată discret în mintea ei, dar pe care, poate, nu și-o pusese niciodată cu adevărat  – e în regulă să ai altă părere și chiar să fii oaia colorată din turmă.

Max (12 ani)  Max Einstein, de Chris Grabenstein și James Patterson

Max Einstein este o fetiță de o inteligență ieșită din comun. Ea nu este elevă la o școală gimnazială, cum ar trebui să fie un copil de vârsta ei ci… merge deja la facultate. Nu este pasionată de jocuri obișnuite pentru 12 ani, ci de șahul rapid.

Maxine, Max cum îi spun prietenii, este orfană și locuiește împreună cu alți oameni ai străzii într-o locație părăsită. Este nevoită să se descurce singură, însă lucrul acesta nu constituie un impediment pentru ea, dat fiind că este foarte inteligentă.

Idolul ei este omul de știință Albert Einstein, ființa în jurul căreia i se învârte practic viața. El îi este părinte imaginar, cel mai bun prieten și cel mai bun sfătuitor.

Cea mai isteață fetiță din lume reușește nu doar să găsească cele mai ingenioase soluții la probleme de tot soiul, ci și să salveze planeta și… pe ea însăși.

Jaclyn (între 10 și 11 ani) Jaclyn Hyde, de Annabeth Bondor-Stone și Connor White

Jaclyn este o fată care vrea să fie perfectă și nu-și permite să facă nicio greșeală. Vrea să fie cea mai bună din clasă, își dorește să obțină cele mai bune note și să fie cea mai iubită și populară fată din școală.

Se pare că totul îi iese de minune, până într-o zi când totul se dă peste cap. O zi fatidică, în care Jaclyn greșește formula lavei vulcanului pe care trebuia s-o predea la științe. Apoi arde prăjiturile pe care le făcea pentru ziua de naștere a unei colege de clasă. Apoi își pierde din neatenție animalul de companie. 

Și astfel, într-o singură zi, viața ei ia o turnură nefastă. Este ziua în care Jaclyn începe o luptă interioară cu ea însăși.

Ea își dă seama că e în regulă să NU fii perfect și că trebuie să fie mai tolerantă cu propria persoană. Învață să-și asume eșecurile, fără să dea vina pe cei din jur (de exemplu, atunci când își învinovățește pe nedrept unul dintre colegi, pentru propria greșeală, acesta este catalogat drept „rău”, iar viața lui se schimbă în cel mai negativ mod). Acceptă totodată că e în regulă să faci greșeli, dar nu e în regulă să le ascunzi sub preș (ea își ascundea într-o cutie toate lucrările care nu erau de nota 10 și proiectele care nu-i reușeau).

Jaclyn înțelege în cele din urmă că nu o forțează nimeni să-și depășească limitele, să aibă cele mai ridicate standarde și că e nevoie uneori să-ți tolerezi propriile eșecuri și greșeli.

Mary (9 ani) – Grădina secretă, de Frances Hodgson Burnett

Mary Lennox este fetița răsfățată, sensibilă, bolnăvicioasă, mai tot timpul posomorâtă și plină de toane. Este un copil neprietenos, extrem de capricios și de egoist, asta pentru că părinții ei nu au avut niciodată timp să se ocupe de ea și să-i ofere dragostea de care avea nevoie.

Din nefericire, în urma unei boli nemiloase, Mary își pierde părinții și se trezește trimisă peste noapte la unchiul ei, în Anglia. Tot ce-și dorește acum este să stea cât mai departe de bătrânul bărbat care, în afară de adăpost și de mâncare, nu-i mai oferă nimic altceva.

Cuprinsă de singurătate, micuța descoperă frumusețea naturii și învață să se bucure de trilul păsărilor și de parfumul florilor. Află astfel de existența unei grădini secrete, iar în momentul în care descoperă o cheie veche într-un răzor de flori, un val de magie o conduce către poarta interzisă. În momentul în care rotește cheia, Mary intră într-o lume fascinantă, pe care nu și-ar fi putut-o imagina vreodată.

Viața ei prinde culoare, asemenea florilor unei grădini îngrijite cu dragoste, își face prieteni și se transformă într-o ființă optimistă și veselă.

Cara (17 ani) Un an fără tine, de Nina de Pass

Cara este fata cu inima sfâșiată de vină și de dor, pentru că totul se năruie când mașina pe care o conduce este lovită de un camion, iar prietena ei cea mai bună, Georgina, moare. Complet răvășită, neputincioasă și incapabilă să funcționeze, Cara acceptă cu resemnare propunerea mamei sale de a se transfera la un liceu din străinătate, unde își va putea ascunde trecutul.

Schimbările psihologice prin care trece Cara în internatul izolat din munții Elveției, unde se împrietenește cu trei colegi, sunt de-a dreptul copleșitoare. Aici își împărtășește durerea cu tineri măcinați de vină și de griji care nu le aparțin și reușește să dea un nou sens vieții ei prin puterea prieteniei și a iertării.

Cara este inima unei povești înălțătoare și sfâșietoare despre vindecare după pierderea cuiva drag și despre adevărurile întunecate pe care alegem să le ascundem de ceilalți, dar și de noi înșine.

Kelly (13 ani) – Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri, de Joe Ballarini

Kelly are nevoie de bani pentru tabăra de vară, așa că trebuie să renunțe la marea petrecere de Halloween pentru a lucra… ca dădacă. La cei 13 ani ai ei, lucrul acesta i se părea un adevărat coșmar.

Dar micul Jacob, băiatul de cinci ani de care are grijă, este răpit de acoliții Omului Negru, iar Kelly descoperă că îngrijirea unui copil înseamnă mult mai mult decât să-i dai gustări și să te uiți la filme pe Netflix în timp ce doarme, mai ales când ai de-a face cu tot soiul de creaturi supranaturale.

Cu ajutorul unei societăți secrete de dădace care le vin de hac monștrilor, Kelly luptă să-l recupereze pe Jacob înainte ca Omul Negru să-i transforme coșmarurile în realitate. Dar vânătoarea o duce chiar la petrecerea de Halloween a școlii, unde lucrurile scapă de sub control, iar Kelly va trebui să demonstreze că poate salva lumea – fără să se facă de râs în fața prietenilor ei.

Ada (între 9 și 10 ani)  Domnișoara Goth, de Chris Riddell

Ada Goth locuiește la Ghastly-Gorm Hall împreună cu tatăl ei, Lordul Goth, cu o mulțime de servitori și cu cel puțin o jumătate de duzină de fantome, dar nu are niciun prieten cu care să exploreze imensa și înspăimântătoarea ei casă.
Totul se schimbă când Ada întâlnește un șoricel-fantomă, pe nume Ishmael și împreună pornesc să dezlege misterul unor întâmplări ciudate la Ghastly-Gorm Hall și au parte de mai mult decât se așteptau…

Deși este moștenitoarea unei moșii imense, fetița nu se poartă nicio secundă ca un copil răsfățat și cu nasul pe sus. În ciuda statutului ei, al frumuseții și al tuturor atuurilor de care dă dovadă, Ada ajunge să se împrietenească până și cu una dintre fetele de la bucătărie.

Domnișoara Goth

Nu știu dacă ați ajuns să le cunoașteți suficient pe fetele Corint Junior,
însă am certitudinea că de la fiecare ați învățat câte ceva.

Ce eroină, dintre cele pe care le-ați cunoscut, v-a rămas cel mai acut în memorie şi de ce v-a impresionat?
Povestiți-ne și nouă!

Dacă ai o fată căreia îi place să zburde printre cuvinte, încurajeaz-o!

Dacă a scris vreo poveste sau are de gând s-o facă, trimite-ne-o si nouă la e-mail redactie@corintjunior.ro.
Cele mai frumoase povești vor fi publicate pe blogul editurii, iar autoarele lor vor deveni Ambasador Corint Junior,
așa cum a devenit și Maia, o fetiță de 10 ani din București.
Ea ne-a impresionat cu Picătura de ploaie și te invit și pe tine s-o citești, ca să vezi cât de frumos poate scrie
un copil care citește foarte multe cărți.

Lasă un răspuns