fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

  • 0 Items - 0.00lei
    • Nu există produse în coș.

octombrie 21

Despre literatură și călătorie. Altfel. Un workshop online cu Ioana Bâldea Constantinescu

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Despre literatură și călătorie. Altfel. Un workshop online cu Ioana Bâldea Constantinescu

octombrie 21 @ 12:00 pm noiembrie 12 @ 1:00 pm

Cum ar fi ca printr-o clasă absolut obișnuită să zboare cocori siberieni, să plutească diafan lebede trompetă și să se plimbe, țanțoș, un emu?
Părerea mea e că se poate.
Sunt Ioana Bâldea Constantinescu și vă propun, prin intermediul Editurii Corint Junior, o oră de călătorie, cu accente de road movie, cu panaș de ficțiune creativă și cu o lecție despre incluziune, umanitate și adaptabilitate la pachet. Toate încap în cartea lui Sally J. Pla, Păsările dintr-o bună zi, o carte despre Charlie, care urăște schimbarea, dar care pleacă într-o aventură grozavă pentru a salva un vis pe care îl împarte cu tatăl său, rănit în Afganistan. Charlie e un băiețel atipic, fascinat de păsări și adesea descumpănit de lume, care se caută pe sine și care află, în peripețiile lui, că păsările pe care le căutăm nu sunt, întotdeauna, și cele pe care le găsim.
Pornind de la ideea aceasta, vă propun un traseu imaginativ și conversațional în care să ieșim, la modul virtual, dintre pereții clasei și din litera cărții. Dacă se întâmplă să dăm și peste o bufniță de Virginia sau peste un peruș de Carolina pe drum, cu atât mai bine☺️.
Vă invităm, așadar, la un webinar despre stoluri și singuratici, despre literatură și nesfârșitele ei posibilități și, deloc în ultimul rând, despre identitate și felul în care ne facem cuib din ea, cu fiecare nouă încercare.

Cam așa a fost întâlnirea mea cu elevii clasei a VII-a de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București.

Suportul pentru workshop poate fi, în funcție de opțiunile dumneavoastră, un fragment din roman sau o discuție liberă despre steorotip, apartenență de grup, identitate, călătorie și curaj la orice vârstă, pornind de fabuloasa călătorie a lui Charlie.
Datele disponibile sunt 21, 22, 28, 29, în luna octombrie, de la ora 12.00 la ora 13.00 și 4, 5, 11 și 12 noiembrie, în același interval orar.

PENTRU ÎNSCRIERI CLICK AICI

Acțiunea face parte din proiectului național „Citesc, deci exist” care se desfășoară în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, conform anexei nr. 5 la OMEN nr. 3016/09.01.2019 și conform anexei nr. 5 la OMEN nr. 5092/30.08.2019.

Lasă un răspuns