fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Poveștile lor – dovada clară a legăturii directe dintre citit şi dezvoltarea imaginaţiei, a încrederii în sine, a capacităţii de exprimare şi a vocabularului.
Lectură plăcută!

Eram cu părinții la bordul navei ca niște adevărați exploratori și vânători de comori în apele oceanului, aproape de Australia, în căutarea aurului din Brisbaine. Am pornit în această aventură determinați de dorința de cunoaștere și plăcerea de a călători. Odată ce această călătorie în necunoscut devine o certitudine; inima începe să îmi bată mai tare de emoția apropierii momentului plecării noastre.

Ziua mult așteptată a sosit și ne-am îmbarcat în această aventură, având în fața noastră doar oceanul, această imensitate de apă care, ca o fata morgana, ne oferă iluzia unei aventuri mult așteptate și plină de speranță, însă totul se năruie în momentul în care corabia noastră este atacată de pirați, iar părinții noștri sunt luați prizonieri, înscenându-li-se un furt, pe nedrept, evident. Singura cale de a-i scăpa pe părinții noștri era de a găsi comoara din ocean și de a le demonstra nevinovăția. Nu mai era timp de lamentare, trebuia să acționăm și să pornim în aventură. Înainte de plecare, am consultat harta comorii și am descoperit pe spatele ei un indiciu scris cu cerneală invizibilă, tocmai pentru a proteja existența comorii de pericolul atacatorilor. Am aprins o brichetă pentru a așeza harta deasupra flăcării și am descoperit că aurul mult căutat și râvnit de către inamicii noștri se află în epava unei corăbii care eșuase în apele învolburate ale oceanului Pacific aproape de continentul de la Antipozi.

După ce am recuperat comoara, am coborât de pe vas și am pornit înapoi spre locul în care erau ținuți prizonieri  părinții noștri. Deodată, în zare, am observat câteva corăbii care se apropia din ce în ce mai mult de noi.

– Oh, nu, nu din nou! zic eu. Nu am chef de bătaie!
– Ce s-a întâmplat, frate?
– Pirații s-au întors și după noi. Ce mai urmăresc oare?
– Vor cu siguranță comoara. Noi nu suntem importanți, însă comoara valorează foarte mult.
– Ce ne facem?
– Ce să facem? Luptăm!

Și am luptat până la epuizare, încercând să ne apărăm tezaurul care ar fi putut salva viețile părinților noștri. Lupta a fost crâncenă și aprigă. Într-un final, pirații s-au predat și au abandonat confruntarea cu noi, considerând că nu au nicio șansă în fața noastră. Ne-am reluat drumul  printre recife de corali și ghețari. Totul era ca-ntr-un vis frumos, din care nu mai voiam să ne trezim niciodată. Această libertate și dragostea pentru părinții noștri ne determină să nu abandonăm niciodată acest drum și să ne continuăm călătoria spre libertate.

Odată cu lăsarea serii, ne-am oprit pe o insulă, pentru a înnopta. Eram frânți de oboseală, dar împăcați cu gândul că în curând îi vom salva pe părinții noștri. Ne-am montat corturile, am făcut un foc de tabără pentru a ne încălzi, am mâncat ceva și ne-am culcat. În timpul nopții, am visat un vis care m-a tulburat foarte mult. Se făcea că noi plecaserăm într-o misiune importantă în Australia, iar nava în care ne aflam a eșuat și ne-am pierdut viețile în acel naufragiu. Totul părea atât de real, încât  m-am trezi brusc, transpirat și mulțumit că a fost doar un vis și nu a fost real.

A doua zi dimineața, am demontat corturile, ne-am strâns lucrurile și am pornit din nou pe apă, îndreptându-ne spre locul în care erau captivi părinții noștri.  Totul era frumos. Natura parcă participa și ea trăirile noastre. Briza mării ne atingea fețele într-un mod plăcut, de parcă totul ar fi făcut parte din universul nostru. Mai aveam puțin până la destinație, iar, conform hărții, nu ne mai rămânea decât aproximativ o oră  de navigat pe mare. Am reușit într-un final să ajungem  în Insula Piraților. Am negociat eliberarea părinților noștri, dându-le piraților în schimb comoara de pe vas. Odată eliberați, părinții au fost uimiți de curajul de care am dat dovadă și ne-au asigurat de toată încrederea lor față de noi de acum încolo. Eu vă las acum și, până la o nouă aventură, stați pe-aproape!

Lasă un răspuns