
Vara își face bagajele și se pregătește să-și ia la revedere curând. A fost o vară atipică, cu un final de an școlar și o vacanță la fel de neobișnuite. Noi, ca părinți, ne-am asumat o responsabilitate mai mare pentru învățarea și dezvoltarea copiilor noștri. Am învățat mai multe despre noi și despre cei din jur, ne-am împărțit altfel viața, timpul, activitățile, încercând să găsim resurse menite să sprijine evoluția noastră, a fiecăruia. Am găsit însă numeroase opțiuni care să ne distragă de la probleme și să ne ajute să facem față provocărilor de orice fel.
Mulți dintre voi ați ales să citiți. Și mulți ați citit împreună cu copiii voștri, creând astfel momente de neuitat și păstrându-vă mintea antrenată pentru noi oportunități.
Am încercat să întocmesc un top 5 al titlurilor/seriilor care s-au bucurat de succes în rândul copiilor și le-au adus fericire și satisfacție în această vacanță de vară.
VÂNĂTORII DE COMORI

Podiumul aparține cărților din colecția Aventură și mister, iar pe primul loc se află seria care a cucerit fani din peste 35 de țări, VÂNĂTORII DE COMORI. James Patterson și Chris Grabenstein, autori de bestseller-uri internaționale, duc aventura la un alt nivel!
Noi aventuri, alte destinații, același scop – de a descurca ițele dispariției misterioase a părinților din familia Kidd. Personaje care creează dependență și stărnesc dorința de aventură. Cu Beck neastâmpărata, cu Storm drept ghid și cu Tommy drept cârmaci nu ai cum să te plictisești! Vei lupta alături de ei împotriva unor piraţi foarte periculoşi şi a unui rival fără scrupule și nu vei putea renunța până când misterul nu va fi elucidat.
Prin stilul dulce și amuzant, Matei sigur îl va convinge pe copilul tău că trebuie să fie parte din această aventură!
În curând, cel de-al șaptelea volum în care faimoasa familie Kidd reintră în acțiune. Aventurile celor patru frați Kidd – Bick, Beck, Storm și Tommy –, la fel de captivante și de surprinzătoare ca întotdeauna.
MAX EINSTEIN

Din colecția Eu Supererou, seria MAX EINSTEIN este cea care s-a făcut remarcată vara aceasta.
Autorii bestseller-ului Vânătorii de comori, James Patterson și Chris Grabenstein, îi surprind și de data aceasta pe copiii pasionați de urmăriri și răsturnări de situație, de dezlegarea misterelor și de eroi care fac totul să salveze lumea.
Dacă și copilul tău se numără printre cei curioși, dornici să cunoască ceva nou sau neobișnuit, nu ezita să-i oferi această carte! O va cunoaște pe cea mai inteligentă fețită, al cărei idol, părinte imaginar și cel mai bun sfătuitor este omul de știință Albert Einstein.
Iată și un scurt fragment: „Acea fotografie era cea mai veche amintire a lui Max. Și pentru că nu-și cunoscuse niciodată părinții, la o vârstă fragedă, Max se pomenise că vorbește omului care avea o figură blândă și care i-ar fi putut fi bunic. Era un bun ascultător. La un moment dat devenise curioasă să știe cine putea să fie bărbatul misterios și așa a început pasiunea ei de o viață pentru tot ceea ce era legat de Einstein.”
David a citit și cel de-al doilea volum al seriei și le dă copiilor 3 MOTIVE pentru care ar trebui să citească această carte.
BONDĂREL

Seria BONDĂREL a fost de-a dreptul savurată de toți picii.
Acest bondar mic și grăsunel, cu aripi drăgălașe și cu un cuvânt bun pentru fiecare prieten, a intrat în sufletele tuturor. Bondărel i-a făcut pe cei mici să înțeleagă, prin drăgălășenia și istețimea lui, cum stau lucrurile cu încrederea, curajul, ambiția și adevăratele prietenii.
În curând, Bondărel al nostru va împlini cinci anișori. Deși lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie, la final, micuțul nostru are parte de o mare surpriză. Nu pierde Bondărel își serbează ziua, disponibil din 22 septembrie!
GRĂDINA SECRETĂ
Dacă te numeri printre devoratorii de carte, nu se poate să nu fi citit povestea emoționantă a lui Mary, fetița care aduce culoare într-o casă tristă, plină de restricții, și care transformă grădina mătușii ei într-un loc magic, în care totul prinde viață. O carte clasică despre prietenie, sprijin, puterea de a merge mai departe, o poveste presărată cu mireasma caldă a copilăriei, transpusă pe micile și marile ecrane, pe scene de teatru și în cărți ilustrate.
O poveste care-și lasă amprenta pe suflet pentru totdeauna!
Acolo unde îngrijești un trandafir, copile,
Ciulinii nu au ce căuta!
Așadar, dacă cel mic are peste 9 ani, trebuie să așezi această carte în biblioteca lui. Și nu oricum, ci la loc de cinste!
Povestea pe scurt, într-o animație oferită de AKKA SHOW.
BUNELE MANIERE PENTRU COPII ÎN 365 DE ZILE

Un alt titlu care s-a făcut remarcat vara aceasta (și nu doar în acest sezon sau în acest an, pentru că este printre preferințele voastre)!
E nevoie de timp și răbdare pentru a învăța un copil ce înseamnă bunele maniere. Cu siguranță cartea aceasta este un instrument la îndemână și o investiție utilă pentru viitorul copilului tău.
Expresia „a avea cei șapte ani de acasă” nu este întâmplătoare. Studiile au demonstrat că aceasta este perioada în care copiii asimilează cel mai bine informația, formându-și astfel deprinderi fundamentale. Așadar, învaţă-l pe copilul tău o manieră pe zi şi, până la sfârşitul anului, acesta va şti, printre multe altele: cum trebuie să se comporte atunci când se află într-o vizită, ce implică eticheta, cum să transmită mulţumiri, cum se cuvine să primească un cadou sau să facă un compliment. Important de știut, pentru noi, părinții, că autoarea tratează și problema comunicării digitale, care cel mai adesea ne scapă de sub control.
ISTEȚ DE MIC

Seria ISTEȚ DE MIC a fost deliciul verii pentru cei foarte mici. Unul dintre titlurile cele mai savurate – ISTEȚ DE MIC! Tot ce trebuie să ştiu…
O modalitate distractivă de a-l învăța pe piciul tău noțiuni de bază (culori, forme, numere, cuvinte opuse) și cea mai simplă cale de a face primii pași în învățarea limbii engleze.
Cele cinci cărticele sunt un instrument indispensabil pentru educația copilului tău, cu ilustrații special concepute pentru a-i atrage pe cei mici spre învățarea prin joc.
Dacă vara v-a făcut poftă de citit, găsiți aici meniul cu cele mai alese lecturi!