fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Copiii care le îndrăgesc știu deja suspans, răsturnări de situație sau secrete bine ascunse, gata să fie dezvăluite, povești impecabil construite, scrise într-un ritm alert.

Cititul poate fi o aventură. Dar când povestea citită e presărată cu aventură și mister, totul se transformă într-o cursă cu roller coaster-ul în care surprizele și amalgamul de emoții creează combinația perfectă.

Scot acum din sertar câteva titluri incitante din colecția Aventură și mister. Iar dacă nu-ți vor fi suficiente, le poți savura pe fiecare în parte, alături de copilul tău, cu un simplu click pe link:

MALAMANDER

Monștri marini, goana după comori, un ritm alert, o poveste amuzantă, dar înfricoșătoare în același timp, personaje creionate până la cel mai mic detaliu. Sigur copilul tău va devora o astfel de aventură!

Iată 5 MOTIVE care sigur te vor face să-i recomanzi cartea copilului tău:

 1. Malamander are cei mai simpatici eroi întâlniți vreodată într-o carte de aventuri: Herbert Lemon și Violet Parma. Cum ai putea fi interesat de niște personaje fără însușiri deosebite?
 2. Acțiunea se petrece într-un loc fabulos, Grand Nautilus Hotel, care colcăie de ciudați și care mustește de secrete care trebuie neapărat lămurite. Cum ne-ar putea stârni imaginația un loc banal, care nu are nicio însușire?
 3. Eroii din Malamander pot citi cărțile dintr-o librărie într-un mod cu totul și cu totul aparte. Nu ei aleg cărțile, ci cărțile îi aleg pe ei cu ajutorul unei maimuțe mecanice. Cum să nu fii provocat de o asemenea idee?
 4. Acțiunea se petrece într-o stațiune marină, firește, imaginară, dar care e cel mai bun loc în care se poate țese o poveste cu un monstru acvatic, Malamander. Ce ar fi Loch Ness fără monstrul său și ce ar fi o carte de aventuri fără o creatură atât de misterioasă?
 5. Povestea e grozavă și captivantă. Personajele sunt excepționale, conflictul dintre tipii cei buni și tipii cei răi este puternic și are o istorie îndelungată, tot timpul apar lucruri fantastice și personaje ieșite din comun. Cum să nu te țină cu sufletul la gură o carte precum Malamander?

Iar dacă puștiul tău n-a citit încă Malamander, e timpul s-o facă! I-am pregătit o provocare – cea mai alertă și mai înfricoșătoare poveste despre un monstru marin va fi premiată cu 3 titluri din colecția Aventură și mister. Povestea poate fi trimisă până la data de 20 noiembrie, pe adresa de email roxana.geanta@edituracorint.ro. El va fi nu doar premiat, ci și „publicat” pe pagina editurii.

COGHEART. DIAMANTUL LUNII SÂNGERII

Când spui steampunk spui seria Cogheart limita dintre real și fantastic, Întâmplări petrecute într-o epocă în care mecanismele erau pe abur și se întorceau cu cheița. Cogheart nu înseamnă doar inventatori, roboți sau zepeline, ci și lecții de viață –  înveți să crezi în propriile forțe, să nu renunți niciodată, să apreciezi existența prietenilor. Dincolo de lumea tehnologizată, poveștile lui Bunzl transmit atâta emoție! Și oricât ai încerca să conturezi finalul, vei fi surprins…

O carte pentru suflete mici și mari, care nu trebuie să lipsească din bibliotecă!

Amira a fost foarte încântată de aventura imaginată de Bunzl și împărtășește bucuria ei și celorlalți copii:

 Ce am învățat din Inimă cu cheiță
 • Faptul că uneori copiii sunt mai inteligenți decât adulții.
 • Că poți găsi putere în tine să rezolvi lucrurile, indiferent de cât de mic sau mare ești.
 • Că rețeta succesului este a fi motivat, a fi puternic și a nu te lăsa niciodată influențat de lucrurile negative din viața ta, indiferent care sunt acelea.
 • Că perseverența în acțiuni te va duce la rezultatul dorit.
 • Că prietenii sunt prețioși. Trebuie să fii alături de ei și să le apreciezi mereu valoarea.
 • Faptul că nu trebuie să avem încredere în oricine, chiar dacă este un prieten sau o cunoștință veche și trebuie ca uneori să ne mai ascultăm și instinctele.

… spune Lăcrămioara despre cea dintâi carte a seriei.

VÂNĂTORII DE COMORI. O AVENTURĂ AMERICANĂ

Seria care a cucerit fani din peste 35 de țări! Autori de bestseller-uri internaționale, care duc aventura la un alt nivel!

Noi aventuri, alte destinații, același scop de a descurca ițele dispariției misterioase a părinților din familia Kidd. Personaje care creează dependență și stărnesc dorința de aventură. Cu Beck neastâmpărata, cu Storm drept ghid și cu Tommy drept cârmaci nu ai cum să te plictisești! Vei lupta alături de ei împotriva unor piraţi foarte periculoşi şi a unui rival fără scrupule și nu vei putea renunța până când misterul nu va fi elucidat.

O conspirație ticăloasă, o cursă nebunească, o națiune care ar putea dispărea pentru totdeauna…

Doar Matei, prin stilul dulce și amuzant, îi poate convinge pe toți copiii că trebuie să fie parte din această aventură!

https://www.youtube.com/watch?v=juBDGBGKloo

În curând, cel de-al șaptelea volum în care faimoasa familie Kidd reintră în acțiune. Aventurile celor patru frați Kidd Bick, Beck, Storm și Tommy , la fel de captivante și de surprinzătoare ca întotdeauna.

CUIBUL DRAGONULUI

O lume guvernată de creaturi fantastice. Despre asta ai crede că este vorba. Dar dragonii nu sunt ceea ce știi tu că sunt.

Încercând să-și apere tatăl, Rafi, micuțul cu părul de culoarea focului, descoperă că are puteri nebănuite, pe care le ține ascunse. Dar de ce Cuibul dragonului? Are Rafi vreo legătură cu aceste creaturi care le trezesc celor mici un mare interes? Sunt ei oare o încarnare a răului sau sunt ființe prietenoase?

Cel mic sigur vrea să afle răspunsurile la aceste întrebări! Așa că oferă-i cartea pentru a trăi o aventură palpitantă, dar și pentru a învăța ce înseamnă adevărata prietenie, curajul și ambiția. Și chiar dacă se consideră expert în aventurile cu dragoni, sigur va fi surprins să afle că ei pot fi și altfel.

Iată părerea unor copii care au citit-o deja (elevi ai clasei a II-a B, Liceul Teoretic Național):

Iar aici poți asculta un fragment din carte:

https://soundcloud.com/user-785995069/cuibul-dragonului-de-sarah-prineas

DOMNIȘOARA GOTH LA RĂSCRUCEA GROAZEI

Chiar dacă n-ai citit celelalte volume, vei înțelege exact cine este domnișoara Goth, Ada Goth, pentru că peripețiile prin care trece sunt mereu altele și altele.

Deși este moștenitoarea unei moșii imense, Ada nu este deloc o fetiță răsfățată. În ciuda tuturor atuurilor pe care le deține, ea ajunge să se împrietenească până și cu una dintre fetele de la bucătărie. Da, este o carte despre prietenie, despre curaj, presărată cu mult umor și cu ilustrații de-a dreptul fascinante.

Ada a fost prezentă și la Jurnal pentru copii, DIGI24:

Unul dintre evenimentele la care domnișoara Goth a fost vedeta, iar autorul și ilustratorul Chris Riddell le-a vorbit și le-a desenat fanilor Adei:

Închei aventura mea cu un quiz misterios pentru cei care îndrăgesc astfel de cărți.

https://aventurasimister.ro/quiz-2018/

Lasă un răspuns