fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

CARTILE_SURSE_DE_INSPIRATIE_-PENTRU_SUPER_FILME


Mai întâi cartea și apoi filmul? Sau invers? Copilul tău cum preferă? Dar tu?


Iată ? ?????? pentru care e recomandat ca cel mic să citească mai întâi cartea:
『1』își construiește propria viziune asupra personajelor, le conturează așa cum îi place, dorindu-și apoi să știe dacă regizorul a văzut lucrurile așa cum le-a gândit el
『2』dialogurile interioare pe care le oferă cartea îl ajută să pătrundă mai ușor în mintea personajelor și să le înțeleagă mai bine trăirile
『3』cartea rămâne veșnic aproape de el și se poate reîntoarce oricând la personajele pe care le îndrăgește

Iată câteva cărți cu ecranizări de excepție care sper să-i țină de cald copilului tău, în serile geroase de iarnă. Sunt cărți pe care le va citi fără pauze de masă ?, pe care-și va dori să le devoreze până la ultimul rând, sunt povești fascinante care se ascund sub coperte colorate și personaje ascunse printre pagini, de care se va îndrăgosti iremediabil ?.


MAGIE CU SUSUL ÎN JOS a fost sursă de inspirație pentru filmul ??????-???? ?????.

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească MAGIE CU SUSUL ÎN JOS, de Thomas Taylor.

『1』 O poveste haioasă pentru iubitorii de fantasy. O lume în care toți au puteri magice bine definite. O școală de magie cu susul în jos. Și… să nu crezi că  e ușor când magia o ia razna! Dar e atât de cool să poți vedea lumea cu susul în jos și să învingi forțele întunericului tocmai cu aceste puteri pe dos.

『2』 Dacă ai șansa de a fi admis în clasa MSJ vei cunoaște cei mai trăsniți copii, care fac cele mai trăsnite magii îngheață lucruri, zboară (dar, ai grijă, dacă încerci asta, s-ar putea să nu mai reușești să te întorci pe pământ), se transformă în piatră, bagă groaza în Metamorfii transformați în animale și multe, multe altele.

『3』 Ai parte de cele mai distractive momente și de cea mai cool profesoară, domnișoara Starr. Ea le dă elevilor un castron mare, plin cu frișcă și cu cireșe. Câștigă cel care găsește cele mai multe cireșe doar cu… ajutorul gurii. Totul se transformă într-o maaare nebunie. Personajele își bagă fața în frișcă sau folosesc frișca pentru a-și aranja bretonul (cu țepi). Trăiesc momente inedite și totul pare ieșit din comun.

『4』 Ce-ar fi o școală de magie fără Nory, care scapă mereu de sub control numerele de magie? Cum să te plictisești când o vezi încercând să se transforme într-un dragon sau într-un pisoi, dar ea devine în final… un dragsoi. Sau un șarpsoi. Sau un… (Știu că ți-am stârnit curiozitatea.)

『5』 Lecții neconvenționale, elevi imprevizibili, o colegă așa cum este Nory –fetița cu puteri magice, care stârnește multă empatie –, ce-ți poți dori mai mult? Cum să nu te țină cu sufletul la gură o carte precum Magie cu susul în jos?

? SUBIECTUL CĂRȚII, PE SCURT

Nory este un Metamorf, dar nu reușește să intre la școala de magie de elită unde tatăl ei era director și unde învățau fratele și sora ei. În fața comisiei de admitere, în loc să se transforme într-un pisoi drăguț, devine un șarpsoi și-și mușcă puternic tatăl.

Așa ajunge la o altă școală, mai specială, în clasa de Magie cu Susul în Jos. Aici începe adevărata aventură, alături de alți șapte copii ale căror vrăji ies complet greșite. Elliott face lucrurile să înghețe, Sebastian vede undele sonore, Marigold micșorează lucruri, Andres zboară, dar nu mai poate reveni pe pământ, Pepper bagă groaza în Metamorfii transformați în animale, Willa provoacă ploaie în spații închise, iar Bax se transformă în piatră.

Toți încearcă să-și controleze magia cu susul în jos, dar când atacă forțele întunericului tocmai aceste puteri pe dos salvează situația.
Nory învață treptat să-și accepte diferența, își face noi prieteni foarte buni și înțelege că nu e nimic în neregulă să fii altfel decât majoritatea.


GHIDUL UNEI DĂDACE PENTRU VÂNĂTOAREA DE MONȘTRI a fost sursă de inspirație pentru filmul A Babysitter’s Guide to Monster Hunting, cu Tom Felton în rolul Marelui Păpușar.

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească GHIDUL UNEI DĂDACE PENTRU VÂNĂTOAREA DE MONȘTRI, de Joe Ballarini.

『1』Nu se va mai teme de monștrii de sub pat după ce o va cunoaște pe Kelly – fata recrutată de o societate secretă de dădace să se lupte cu… Omul Negru.

『2』Este cartea perfectă pentru fanii seriilor GOOSEBUMPS și ULTIMII COPII DE PE PĂMÂNT!

『3』Elementele de mitologie și istorie (pentru pasionați) sunt fascinante. Se pare că mitologia greacă are legătură cu nemuritoarea mitologie a zânelor și a monștrilor de sub pat.

『4』Este o poveste înspăimântătoare, dar, totodată, amuzantă și plină de căldură.

『5』Învață de la Kelly că uneori trebuie să renunți la lucurile care-ți fac plăcere și să faci față situațiilor imprevizibile.

? SUBIECTUL CĂRȚII, PE SCURT

Cel mai urât coșmar al lui Kelly e pe cale să devină realitate! Tânăra de 13 ani are nevoie de bani pentru tabăra de vară, așa că trebuie sa renunțe la marea petrecere de Halloween pentru a lucra… ca dădacă. Profund dezamăgită, Kelly crede că moartea vieții ei sociale va fi cel mai cumplit coșmar al nopții. Dar Micul Jacob este răpit de acoliții Omului Negru, iar tânăra descoperă că îngrijirea unui copil înseamnă mult mai mult decât să-i dai gustări și să te uiți la filme pe Netflix în timp ce doarme, mai ales când ai de-a face cu tot soiul de creaturi supranaturale.

Cu ajutorul unei societăți secrete de dădace care le vin de hac monștrilor, Kelly luptă să-l recupereze pe Jacob înainte ca Omul Negru să-i transforme coșmarurile în realitate. Dar vânătoarea o duce chiar la petrecerea de Halloween a școlii, unde lucrurile scapă de sub control, iar adolescenta va trebui să demonstreze că poate salva lumea – fără să se facă de râs în fața prietenilor ei.


CĂLĂTORIILE DOCTORULUI DOLITTLE a fost sursă de inspirație pentru filmul DOLITTLE, cu Robert Downey Jr. în rolul principal.

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească volumul CĂLĂTORIILE DOCTORULUI DOLITTLE, de Hugh Lofting:

『1』Va ține în mână o carte distinsă cu Newbery Medal, prestigiosul premiu american acordat cărților pentru copii.
『2』Va avea parte de aventuri care-l vor ține cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal.
『3』Călătoria periculoasă a Doctorului Dolittle și a asistentului său de doar zece ani spre fantastica Insulă a Maimuței-Păianjen îl va fascina de-a dreptul.
『4』Coperta cărții este realizată de unul dintre cei mai buni ilustratori ai prezentului, Ángel Domínguez.
『5』Este prima traducere integrală a cărții în limba română.

? SUBIECTUL CĂRȚII, PE SCURT

Călătoriile doctorului Dolittle este povestea prieteniei dintre John Dolittle și un băiat de zece ani, Tommy Stubbins, care, după ce găsește o veveriță rănită, devine asistentul doctorului, un mare iubitor de animale. Împreună cu prietenii de nădejde ai domnului Dolittle, ei pornesc într-o călătorie pe mare, către Insula Maimuței-Păianjen. Firește, ca orice călătorie, nici aceasta nu este lipsită de primejdii și de aventuri care te țin cu sufletul la gură, mai ales când din echipaj mai fac parte un cățel, un cimpanzeu și un papagal!


EVADARE DIN ?????????? ???????? ?????????? a fost sursă de inspirație pentru filmul Escape from Mr. Lemoncellos Library.

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească seria ?????????? ???????? ??????????, de Chris Grabenstein.

【1】Este cea mai tare SERIE SCRISĂ SUB FORMA UNUI JOC, în care personajele sunt pionii, iar cititorii îi pot muta după bunul-plac, pentru a găsi calea spre evadare

【2】Poate fi unica șansă de a participa la un EVENIMENT ABSOLUT FASCINANT – întâlnirea cu 12 copii de 12 ani care sunt selectați să petreacă o noapte într-o bibliotecă plină de mistere.

【3】Este o adevărată provocare pentru pasionații jocurilor de tip ESCAPE ROOM, care adoră să dezlege mistere, să rezolve ghicitori și să descifreze indicii.

【4】Este CEL MAI SIMPLU MOD DE A ÎNVĂȚA cum să facă față provocărilor care pot apărea la tot pasul, cum să treacă de alianțe și rivalități și care sunt definițiile unor cuvinte precum camaraderie și corectitudine.

【5】Este o AVENTURĂ FĂRĂ PAUZĂ DE MASĂ, pentru că ți-e permanent teamă că acțiunea s-ar putea schimba la 360 de grade și că poți pierde totul într-o secundă.

? SUBIECTUL FIECĂRUI TITLU AL SERIEI, PE SCURT

✔ ???. 1 Evadare din biblioteca domnului Lemoncello
Pe Kyle Keeley și pe frații săi mai mari îi unește un singur lucru: jocurile născocite de domnul Lemoncello, jocuri care i-au cucerit pe toți copiii din Alexandriaville. Când Kyle află că domnul Lemoncello a proiectat noua bibliotecă din oraș și, cu ocazia deschiderii, oferă invitații pentru o noapte petrecută în clădire, cu jocuri la discreție, băiatul este hotărât să facă parte dintre cei doisprezece norocoși acceptați la inaugurare.
Dar, până la urmă, se dovedește că miza este cu mult mai mare decât să intre în bibliotecă: adevărata provocare este să iasă din clădirea ultrasecurizată și plină de mistere.

✔ ???. 2 Olimpiada din biblioteca domnului Lemoncello

De data aceasta, domnul Lemoncello a invitat mai multe echipe din toată America să concureze la prima Olimpiadă din Bibliotecă. Oare va fi la fel de antrenantă ca Jocurile Olimpice? Dar cum se spune în reclamă: Hei, doar e un joc Lemoncello!
Dar când din bibliotecă încep să dispară cărțile și concurenții nu mai pot duce probele la bun sfârșit, copiii trebuie să dezlege un mister mai adânc decât și-au închipuit vreodată. De aici înainte, Olimpiada nu va fi doar un joc, iar alegerea campionilor va depinde în primul rând de rezolvarea misterului.
Această continuare trepidantă a bestsellerului Evadare din biblioteca domnului Lemoncello invită cititorii să se înscrie la Olimpiadă – enigmele, indiciile și surprizele fiind acum nu doar un test de cultură generală, ci un test al prieteniei și al spiritului de echipă.

✔ ???. 3 Marea întrecere din biblioteca domnului Lemoncello

Domnul Lemoncello își testează noul joc. Dacă vor reuși să treacă de prima rundă, Kyle și ceilalți norocoși finaliști se vor întrece pentru a descoperi lucruri fascinante despre câțiva americani faimoși și pentru a câștiga premii spectaculoase. Dar niște informații surprinzătoare despre domnul Lemoncello ies la iveală, iar variantele de joc par să se fi redus la două: MERGI LA ÎNCHISOARE și STAI O TURĂ!
Eroul lui Kyle ar putea fi un ESCROC?! Copiii trebuie să scoată la lumină adevărul, iar asta înainte ca jocul să se fi sfârșit pentru domnul Lemoncello și pentru fantastic de amuzantul imperiu clădit de acesta!

✔ ???. 4 Jocul pentru campioni al domnului Lemoncello

Așteptarea a luat sfârșit, domnul Lemoncello își lansează primul show-concurs televizat, în direct pe Kidzapalooza, o rețea faimoasă în întreaga lume!
Kyle arde de nerăbdare să meargă la preselecție!
Însă numai câțiva norocoși vor fi aleși pentru a concura, în fața a milioane de telespectatori, în acest joc 3D al evadării – în care niște copii adevărați sunt piesele de joc!
Kyle este hotărât să spargă codurile și să plece acasă victorios, dar cu domnul Lemoncello nimic nu este așa cum pare, iar surprizele l-ar putea uimi până și pe creatorul jocului.
Ceasul ticăie! Vor reuși Kyle și prietenii lui să rezolve puzzle-urile, să depășească obstacolele și să evadeze la timp pentru a câștiga premiul marelui show-concurs marca Lemoncello?


GRĂDINA SECRETĂ a fost sursă de inspirație pentru filmul The Secret Garden.

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească GRĂDINA SECRETĂ, de Frances Hodgson Burnett.

【1】„Sunt foarte puțini scriitorii care izbutesc să scrie o carte despre copii având priceperea, farmecul, simplitatea și însemnătatea care o fac atractivă și pentru cei mici, și pentru cei mari. Doamna Burnett este unul dintre puținii scriitori cu acest har.” The New York Times

【2】Povestea lui Mary, fetița a cărei viață prinde culoare, asemenea florilor unei grădini îngrijite cu dragoste, îi va rămâne pentru totdeauna în suflet.

【3】  Învață de la cei trei aventurieri ce înseamnă prietenia adevărată, speranța, dăruirea și încrederea.

【4】Locurile minunate în care îi va însoți pe cei trei prieteni în plimbările lor îl va face să-și dorească propria grădina secretă.

【5】Este acel roman clasic ce are o dulceață aparte, pe care-l poți citi la orice vârstă și care te face să simți cum încolțesc în tine dragostea de natură și de frumos, la fel cum o fac trandafirii și crinii din seducătoarea grădină secretă.

? SUBIECTUL CĂRȚII, PE SCURT

Când locuia în India, Mary Lennox era o fetiță bolnăvicioasă și nu tocmai amabilă cu cei din jur. Din nefericire, rămâne orfană și este trimisă în Anglia, pentru a locui la misterioasa reședință a unchiului său Archibald Craven. Acesta nu-i acordă prea multă atenție, și nimic nu pare să aducă vreo schimbare în felul ei de a fi. Este singură și nu are cu cine să se joace, dar, într-o zi, află de existența unei grădini secrete în care, firește, nimeni nu are voie să intre.

Apoi, Mary descoperă o cheie veche într-un răzor de flori și, dintr-odată, un val de magie o conduce către poarta interzisă. Când rotește cheia în încuietoare, Mary intră într-o lume pe care, altfel, nu și-ar fi putut-o imagina vreodată. Ocupându-se de grădină, alături de grădinarul Ben Wheatherstaff și de vărul ei, Colin Craven, Mary însăși înflorește, transformându-se într-o ființă optimistă și veselă. Aici este și înțelesul acestei cărți clasice, care a încântat atâtea generații: liniștea sufletească și sănătatea trebuie cultivate precum florile unei grădini îngrijite cu dragoste.


MICUȚELE DOAMNE a fost sursă de inspirație pentru filmul LITTLE WOMEN (Fiicele doctorului March).

Iată CINCI MOTIVE pentru care copilul tău ar trebui să citească MICUȚELE DOAMNE, de L.M.Alcott. (Menționez că este o carte pentru copii puțin mai mari -13+, comparativ cu cele prezentate mai sus.)

【1】Este povestea mereu seducătoare a patru surori, în care sunt surprinse, într-un mod excepțional, prieteniile, provocările și reușitele lor.

【2】Va intra într-o lume pe care n-o întâlnește la tot pasul – o lume primitoare și înduioșătoare cu multe cărți, cu pensule, panglici și mănuși, dar și cu aspirații îndrăznețe.

【3】Este un must have în lista de lecturi pentru tineri, așa cum este „Pe aripile vântului” pentru adulți.

【4】 Este o carte care a trecut testul timpului, reușind să rămână la fel de fermecătoare pentru toate generațiile care s-au hrănit cu poveștile acestor micuțe doamne.

【5】O poveste care oferă lecţii de viaţă şi judecăţi de valoare – „Bogaţi sau săraci, vom rămâne împreună şi vom fi fericiţi unii cu alţii.”, „Uneori, în lumea asta zbuciumată, lucrurile se întâmplă ca în cărţile cu poveşti, şi ce bine e!”, „Nu plânge, suflet drag! Mereu există o lumină în spatele norilor.”

? SUBIECTUL CĂRȚII, PE SCURT

Micuțele doamne este povestea mereu seducătoare a patru surori din orășelul Concord, Massachusetts, Meg, Jo, Beth și Amy, care trec prin aventurile și greutățile epocii de după încheierea Războiului Civil din SUA. Aflăm cum micuțele doamne încearcă să-și depășească temerile, orgoliile și condiția pentru a o ajuta pe mama lor să treacă prin aceste momente, făcând totul pentru a uita de sărăcie și de tot ce oferă viața urât, uneori.

Nu știu lângă ce carte va alege copilul tău să-și petreacă o seară geroasă la gura sobei, însă știu că-ți pot oferi mirosul îmbietor al unui ceai de ghimbir și toate gândurile mele bune. ?
Nu e iarna anotimpul perfect pentru lectură?

Lasă un răspuns