fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Astăzi, întreaga planetă sărbătorește Ziua Internațională a Alfabetizării.

A ști să scrii și să citești înseamnă a deschide poarta către o lume plină de oportunități, a te dezvolta și implica pe deplin în societate.

Un mediu alfabetizat implică accesul la cărți acasă, în şcoli, în biblioteci. Avem nevoie de copii care citesc pentru că le place, nu pentru că „așa trebuie”.

Bucuria lecturii se învață, se dobândește, se culege. Noi o putem oferi copiilor noștri, așa cum le oferim multe alte bucurii. Pentru ca plăcerea de a citi să devină o dorință permanentă, e nevoie de implicarea noastră.
Haideți să-i ajutăm împreună pe cei mici să descopere cititul din curiozitate și din plăcere!
Haideți să-i învățăm să aleagă din fiecare carte ceea ce este esențial și util pentru ei!

Prin titlurile alese și prin proiectele susținute în școli și în grădinițe, Echipa Corint Junior a fost întotdeauna implicată în acest proces complex de alfabetizare a copiilor.

Proiectul CITEȘTE DESCHIDE-ȚI SUFLETUL ȘI MINTEA! s-a născut din dorința de a cultiva dragostea de carte și de lectură în rândul celor mici.

Am organizat în școli evenimente educațional-creative, motivaționale, de stimulare a cititului, vizând crearea unei comunități a părinților implicați în educația copiilor lor.

Specialiștii noștri în psihologie educațională au desfășurat ateliere de educație parentală în clasele participante la proiect, având ca principale obiective:

identificarea beneficiilor lecturii ca abilitate de viață, de dezvoltare personală și de acces la cultură

sensibilizarea părinților cu privire la importanța lecturii de timpuriu

promovarea exersării lecturii în familie, ca alternativă de petrecere a timpului liber și
de împărtășire a experiențelor de cunoaștere

Un alt proiect despre care am mai vorbit, dar țin să-l reamintesc în această zi importantă, este parteneriatul nostru cu Asociatia „Tineri pentru Europa de Mâine”.

Suntem convinși că cele peste 41.000 de cărți care au îmbogățit fondul bibliotecilor din țară vor avea o mare însemnătate în dezvoltarea procesului de alfabetizare în rândul copiilor.

Așadar, haideți să contribuim împreună la scăderea ratei analfabetismului și să transformăm lectura într-o necesitate dorită și trăită emoțional!

Lasă un răspuns