fbpx

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Urmărește-ne pe

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 RON.

Blog

Duminica aceasta creștinii ortodocși sărbătoresc Sfintele Paști. Învierea Domnului este considerată cea mai importantă sărbătoare din an. Cât ne bucurăm de cozonaci, pască și ouă roșii, haide să ne amintim împreună și câteva povestiri biblice! Dacă sunt detalii pe care nu le cunoști, roagă un adult să îți povestească mai departe. La final, gândește-te cu ce învățăminte ai rămas în urma povestirilor biblice.

Hristos a înviat!

DAVID ȘI GOLIAT

David era un tânăr păstor care trăia, cu multă vreme în urmă, în ținuturile Israelului. Cât era ziua de lungă, el stătea în bătaia soarelui și păzea oile tatălui său. Cu toate că ședea de unul singur, el nu era neînsoțit, pentru că Dumnezeu îl veghea în permanență. Înarmat doar cu o praștie, David apăra oile tatălui său… Tu știi cu cine s-a luptat el? Ce crezi că se întâmplă în imaginea aceasta?

Activități de weekend - DE SFINTELE PAȘTI 1 Corint Junior

ARCA LUI NOE

Trăia odată un om pe nume Noe. El avea o soție și trei copii. Aceștia, la rândul lor, aveau fiecare o soție. Noe era agricultor. El și familia lui se îndeletniceau cu lucratul câmpului cât era ziua de lungă. În același timp, își îngrijeau cu multă dăruire animalele. În imaginea de mai jos sunt mai multe animale.
De ce merg ele înspre arcă? Ce mai știi să povestești despre Noe și arca sa?

Activități de weekend - DE SFINTELE PAȘTI 2 Corint Junior

MOISE, COPILAȘUL DIN PĂPURIȘ

Moise s-a născut în Egipt cu multă, foarte multă vreme în urmă. Trăia împreună cu familia lui lângă apele curgătoare ale Nilului. Părinții lui nu erau însă egipteni, ci evrei. Egiptenii îi foloseau pe evrei ca sclavi, punându-i la muncă. Crudul rege al Egiptului se temea că, într-o zi, evreii se vor răzvrăti, așa că a poruncit ca toți băieții evreilor să fie uciși. Ce face mama lui Moise pentru a-i cruța viața? Unde ajunge micuțul Moise și cine îl va salva?

Activități de weekend - DE SFINTELE PAȘTI 3 Corint Junior

DANIEL ȘI LEII

Daniel trăia în cetatea Ierusalimului. Într-o zi, aceasta a fost invadată de soldații unui alt regat. Daniel a fost luat și dus într-un oraș îndepărtat, numit Babilon. S-a obișnuit atât de mult cu noul lui trai, încât i se părea că locuise toată viața acolo. În fiecare zi mergea la școală, iar noaptea se ruga lui Dumnezeu. Anii au trecut, iar Daniel a devenit un tânăr înțelept. Nu după multă vreme, Daniel a devenit sfetnicul regelui. În imaginea de mai jos, Daniel este în groapa cu lei. Știi de ce a ajuns acolo? Ce se întâmplă mai departe cu Daniel?

Activități de weekend - DE SFINTELE PAȘTI 4 Corint Junior

Mai multe detalii despre aceste povestiri, împreună cu alte povestiri biblice, vei găsi în volumul:

Povestiri biblice
pentru cei mici

Activități de weekend - DE SFINTELE PAȘTI 5 Corint Junior

Răsfoiește cartea

Lasă-ne un comentariu dacă ți-au plăcut activitățile acestei săptămâni.
Sperăm că te-ai bucurat și de cele pe care ți le-am oferit săptămânile trecute.

Așteptăm comentarii, păreri și dacă ai și alte sugestii, sunt binevenite.

Lasă un răspuns