UIMITORUL CORP UMAN
Corpul tău este de-a dreptul uimitor, iar modul în care funcționează este fascinant! El trebuie să facă sute de lucruri diferite, toate în același timp.
Dedică puțin timp, în următoarea săptămână de vacanță, activităților pe care ți le propunem și vei afla cu siguranță lucruri interesante.
Iar, dacă vrei să știi mai mult, citește cartea Cum funcționează corpul tău!
Această carte poate veni și în sprijinul părinților tăi, atunci când le este dificil să găsească un răspuns simplu la întrebările tale.
INIMA, MOTORUL VIEȚII
Inima poate fi asemuită cu o pompă care ajută sângele să circule în corp. Ea trimite sângele în plămâni pentru a elimina gazele reziduale și pentru a prelua oxigenul. De asemenea, ea trimite sângele în corp pentru ca oxigenul să ajungă la toate celulele.
Sângele circulă prin niște tuburi elastice numite vase de sânge.
Desenează și tu o inimă, în chenarul alăturat.
CE FACE INIMA SĂ BATĂ MAI REPEDE?
Atunci când alergi sau practici un sport, corpul tău trebuie să producă multă energie. Fără această energie, ai fi extrem de obosit.
Inima trebuie să pompeze foarte rapid sângele. Este nevoie ca o cantitate mare de sânge să ajungă la plămâni, astfel încât să obții oxigenul de care corpul tău are nevoie pentru a produce energie.
Pune-ți mâna pe piept, ca în imagine, după ce ai alergat. Simți cât de repede îți bate inima? Observi că respiri mai repede?
URECHEA, O POARTĂ DESCHISĂ
Urechile captează undele sonore și le transformă în mesaje, trimițându-le către creier. De asemenea, ele sunt responsabile cu simțul echilibrului, în activitățile de zi cu zi.
Pentru a înțelege modul lor de funcționare, urmărește în pagina alăturată desenul și explicațiile.
Desenează și tu o ureche pe o foaie de hârtie.
CUM TE AJUTĂ URECHILE SĂ-ŢI PĂSTREZI ECHILIBRUL?
Lichidul din urechea internă îşi păstrează nivelul atunci când te mişti, precum apa din acest borcan. Observi cum se modifică nivelul apei în momentul în care băiețelul întoarce borcanul?
Pe măsură ce lichidul se mișcă în urechea internă, nervii din lichid îi transmit creierului ce se întâmplă și te ajută să-ţi păstrezi echilibrul.
Dacă ți-au plăcut jocurile propuse de noi, poți găsi altele la fel de interesante în cărțile recomandate mai jos:
Lasă-ne un comentariu dacă ți-au plăcut activitățile acestei săptămâni.
Sperăm că te-ai bucurat și de cele pe care ți le-am oferit săptămânile trecute.
Așteptăm comentarii, păreri și dacă ai și alte sugestii, sunt binevenite.